Elolvastuk: R. S. Grey - Testcsel (A sportos romantikus) - Elolvas-Lak

2017. július 18., kedd

Elolvastuk: R. S. Grey - Testcsel (A sportos romantikus)

,,Az ​olimpiai válogatóra készülő, tizenkilenc éves Kinsley Bryantnek úgy hiányzik Liam Wilder, mint púp a hátára, hiszen fontos lenne, hogy semmi ne vonja el a figyelmét a felkészülésről. Az Amerika kedvenc rosszfiújaként számon tartott Liam profi futballista, és minden megvan benne ahhoz, hogy a lányok szó nélkül ledobják magukról a textilt:
- Észbontóan jóképű – kipipálva.
- Olyan hátsó, amellyel képes összeroppantani egy parmezán sajtot (méghozzá a drágábbik fajtát) – kipipálva.
- Annyi magabiztosság, amennyivel képes lenne kiiktatni a Föld gravitációs vonzását – duplán kipipálva.
Ráadásul Kinsleynek szigorúan tilos Liamhez közelednie, aki maga a tiltott gyümölcs. Az edzője ezt világosan az értésére adta. („Próbáljatok csak meg közel kerülni Wilderhez a focipályán kívül, és olyan gyorsan repültök a csapatból, hogy időtök sem lesz megszámolni a tetoválásait!”) De Kinsley számára ettől csak még vonzóbbá válik a fiú. Sőt, mivel Kinsley már számba vette a látható helyeken lévő tetoválásokat, nem végez félmunkát, ha már belefogott. A saját szabályai szerint próbál közelebb kerülni Liamhez, aki elhatározza, hogy megismerteti a lánnyal a „csapatszellem” egy teljesen más értelmezését.”


Egy ilyen ismertető után, egy romantikus könyv-fan véleményem szerint a szívéhez kap, hiszen a leírás tökéletesen bemutatja Liam-et, aki tipikus alfahím főhős. A lányok szíve egyből hevesebben kezd verni! Hát még miután elkezditek olvasni a könyvet!
A regényben a főhősök - Kinsley 19 és Liam 25 éves - jelleme a cselekménnyel együtt tárul elénk, s a közösen átélt események során formálódik, valamint fejlődik. Számomra nagy pozitívum a könyvvel kapcsolatban Kinsley humora és belső gondolatmenete. Számomra üdítő volt, hiszen a mai fiatalok (főként egyetemisták) lelki és gondolati világát hűen bemutatja, nem is véletlenül, maga az írónő is igencsak fiatal.

„Hitt benne és sikerült.”

A sport világát beemelni ebbe a romantikus történetbe, véleményem szerint remek húzás, hiszen egy különleges hangulatot, atmoszférát teremt, s egy rendkívüli világba kalauzol el bennünket az írónő. Izgalmas helyzetek és események megismerését teszi lehetővé az olvasó számára, illetve mélyíti a szereplők jellemábrázolását is, hiszen megláthatjuk Kinsley és Liam álhatatos kitartását és sport iránti elkötelezettségét.
A regény ,,újdonsága" (kicsit klisés megoldása) a 'megcsaltság', illetve a kiábrándultság érzése, amely a női főhősünknél tapasztalható a regény kezdetén, illetve a kiszámítható fordulatok, melyek végig vonulnak a teljes  történeten, de ezek sem feltétlenül negatívumok, csak nem növelik az izgalmat az olvasóban.
Ellenben a tényleges újdonság a főgonosz összetett jellemfestése volt, mely számomra meglepő volt, ugyanakkor előidézte, hogy kicsit felnézzek Tarára.
Az egyetlen gyengeségét a regénynek a ,,tiltott kapcsolatban" látom, hiszen nem feltétlenül volt ez annyira tiltott kapcsolat, elvégre Liam csak ideiglenesen, jófényben való feltűnésre való törekvése miatt lett segédedző. S miután le is tölti az idejét Liam, nincs is semmi következménye a kapcsolatuknak, így véleményem szerint ez majdhogynem felesleges volt, bár így akkor nem lett volna meg a titkos találkák bizsergető izgalma.

Összességében ez a történet igazi csemege a romantikus könyveket kedvelő, a "cuki pasiról olvasva általában olvadozó" könyvmolyoknak, illetve könnyed nyári kikapcsolódás, hiszen az írónő remek humora üdítő ebben a fene nagy forróságban. Így én határozottan ajánlom mindenkinek, főleg annak, aki kellemes, mégis értelmesen eltöltött kikapcsolódásra vágyik egy forró nyári napon.

Jó olvasást kívánok hozzá! :)
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Olvasónk!

Ha ezt a szöveget látod, valószínűleg kommentelni szeretnél! Előre is köszönjük az aktivitásod!
- Ha éppen egy könyv ajánlóját olvastad el, írj véleményt, és oszd meg velünk a tapasztalataidat a könyvvel kapcsolatban, ha már Te is olvastad!
- Esetleg könyvkéréssel fordulnál hozzánk? Lépj a Postaláda menüpontba és írd meg kommentben, amire szükséged lenne!
- Minden egyéb kérdésre az Információk menüpontban találhatsz választ, vagy fordulj hozzánk bizalommal emailben!